Živá hudba v ulicích. Třeští i přes nepřízeň počasí projel adventní vůz s kapelou

21. prosinec 2021

Vůz plný muzikantů provozujících pouliční umění letos o Adventu po roce znovu projíždí ulicemi Třeště. Podobná akce byla i před rokem.

„Už to jede, už to jedé!“ Adventní vůz vyjíždí z areálu technických služeb. „Letos to probíhalo, tak, že jsme do toho letos chtěli jít. Shodli jsme se, že jízd uděláme méně, uděláme dvě jízdy,“ plánuje Matouš Hamerník.

Matouš dnes vyměnil podium za žlutou vestu a obíhá okolo povozu a zajišťuje chod akce. „Já dneska nehraju, jako i loni jsme se snažili, aby pokaždé hrála jiná kapela. Nakonec loni jela dvakrát kapela Spaziergang a letos jelikož jedeme dvakrát, tak jsme jeli s kapelou Spaziergang a po druhé s kapelou The Shots.“

Je to super…

I přes déšť, který akci provází, se k vozu přidává čím dál více lidí. „Je to moc hezký, že se takhle může chodit po ulicích. Člověk se vyvětrá, poslechne si hezkou hudbu, je to moc super,“ komentuje jedna z přicházejících Natálie Kolářová.  

„Ani mi tak není zima na ruce, ale spíš mě štve, že mám vše mokrý. Jako třeba blána na bubnu a činely nezní. Nikdy jsem neslyšel, že by nezněly. Jestli za to může voda, že by nezněly. Až přijedu domů, tak budu trávit Vánoce tím, že budu sušit bicí,“ popisuje bubeník kapely The Shots Tomáš Bartůšek.

Letos hudebníci na alegorickém voze projeli Třešť naposledy o víkendu. Už teď ale plánují, že příští rok budou v nové tradici pokračovat.

autoři: Markéta Cvaková , mik
Spustit audio

Související