Ze Špindlerova mlýna do Děčína je to oklikou 380 kilometrů. Závod se jmenuje Run Labe Run

10. září 2020

Běží na etapy z Krkonoš do Děčína. Na mapě to není tak daleko, trasa závodu Run Labe Run ale vede velkou oklikou a je dlouhá 380 kilometru.

Jirka Doležal pozval do studia vítězný tým z Vysočiny ve složení Slavomír Koreček, Kamil Chaloupka a kapitán týmu Jiří Marek.

„Závod je rozdělený na 36 úseků, vždycky běží jeden z nás. Na konci čeká auto, které doběhnuvšího a ostatní běžce doveze k další předávce. Takhle to funguje,“ řekl v Dobrém dopoledne Jiří Marek.

Rekordní čas

Tým VYSOČINA RUNNING poslední ročník vyhrál v rekordním čase. Dokonce nejrychlejší čas překonali o bezmála tři hodiny. „Společně jsme trénovali, abychom na tom byli všichni tak nějak stejně.“

„Úspěch byl hlavně proto, že jsme byli vzácně vyrovnaní. Nikdo nebyl vyloženě špatným běžcem a nikdo naopak nevyčníval.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Jirka Doležal
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.