Zastupitelé ve Velkém Beranově dali zelenou stavbě velkoskladu. Navzdory odporu části lidí

17. červenec 2018 10:37

Téma pro Velký Beranov, a zdá se i předvolební, je logistické centrum společnosti provozující supermarkety Penny. Budova má stát vedle plánovaného obchvatu. Část lidí, zhruba desetina dospělých, se ale vyjádřila proti. Vadí jim hlavně fakt, že sklad zabere ornou půdu.

Velký Beranov poblíž Jihlavy projednává územní plán, jehož součástí je i nepřímo volba, zda schválit či neschválit stavbu logistického centra. Zastupitelé svůj souhlas dali.

Asi 90 místních lidí podepsalo petici proti stavbě. Archy ale nesplňovaly potřebné náležitosti, i přesto ji obec projednala. Odpůrcům vadí hlavně to, že sklad Penny má stát na dnes orné půdě.

Obchvat Velkého Beranova

Kolem obce, která leží poblíž dálnice a také na hlavním tahu z Jihlavy na Žďár nad Sázavou, se má také stavět obchvat. Kraj Vysočina s ním chce začít už v roce 2019.

Podmínkou úřadu ve Velkém Beranově je, aby sklad začal fungovat, až bude obchvat hotový, řekl Českému rozhlasu starosta Ján Plevčík. Zároveň dodal, že v logistickém centru bude práce pro asi 200 lidí, mají tam vzniknout i restaurace a kavárny.

autoři: Daniel Zach , mik
Spustit audio