Zapomeňte na nudné játrové paštiky! Ochutnejte třeba krokodýlí, buvolí nebo jelení s brandy
V úterním Tandemu nám tentokrát dělal chutě jihlavský lahůdkář Pavel Staněk. Do studia přinesl hotovou hostinu.
Skládala se z jemných slaných dlouhých tyčinek obalených v parmské šunce, delikátního „uheráku“, prvotřídního červeného vína a taky dvou skleniček francouzských paštik, tzv. terin. Ty umějí nejlépe na světě Francouzi. „Paštikaření“ je prý u nich doslova národní sport – každá rodina má svůj vlastní recept na paštiku. Dělají z ní i různé dezerty, například ji zapékají v těstě. Nikdy nezapomenou na slaninu a kvalitní brandy. Pavel ve vysílání také nabídl jeden speciální recept.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.