Začíná oprava mostu nad Týnským údolím v Třebíči, po rekonstrukci bude o 60 centimetrů širší

15. březen 2024 16:12

V Třebíči začíná kompletní rekonstrukce mostu na ulici přes Týnské údolí. Stavební práce podle vedení města vyjdou na 30 milionů korun.

Hlavním důvodem rekonstrukce je špatný technický stav mostu.  Dělníci opraví železobetonové opěry, nosníky, mostní římsy a zábradlí. Dojde i na obnovu všech vrstev vozovky nejen na mostě samotném ale i v úsecích před a za ním.

Celkově silničáři položí 170 metrů nového povrchu komunikace. K tomu město přidá i opravu přilehlých chodníků a nechá nainstalovat i nové osvětlení. No a zajímavostí je, že dělníci most o 60 centimetrů rozšíří.

Hlavní dopravní komplikace přijdou až v příštím týdnu. Dělníci začnou za provozu, kompletní uzavírka mostu je naplánovaná od 21. března. Město už také stanovilo objízdnou trasu jak pro auta, tak městskou hromadnou dopravu. Povede Táborskou a Míčovou ulicí, následně přes ulici Kapitána Jaroše.

Obyvatelé musí počítat i se změnami zastávek městské hromadné dopravy. Dočasně se zruší autobusová zastávka Na Holečku a nahradí ji zastávka Lavického. Autobusovou zastávku přímo na Marie Majerové bude suplovat zastávka Poliklinika Hájek. Trasa pro pěší povede dočasně přes samotné Týnské údolí.

Rekonstrukce by měla být hotová do konce října letošního roku. Nicméně řidiči budou moct místem projet už dříve. Na konci léta nebo na začátku září bude most zpřístupněn v režimu průjezdu stavbou.

Spustit audio