Vitamínový salát
Vitamínová bomba, i tak by se mohl jmenovat dnešní recept dopoledního Apetýtu, který potěší příznivce zdravého stravování, ale bude chutnat i těm, kteří si nehlídají kalorie.
Jednou z ingrediencí je ředkvička, která dokáže posílit náš mozek a dokonce je vhodná i na urychlení metabolismu, takže s chutí do toho.
Budete potřebovat:
- 100 g ředkviček
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 100 g pórku
- 1 hlávkový salát
- 1 rajče
- 1 kelímek zakysané smetany
- horčici
- petrželovou nať
- snítku kopru
- muškátový oříšek
- kadeřavou petrželku
- sůl
Postup:
- Z hlávkového salátu si oddělíme několik listů, zbytek jemně nasekáme, zeleninu nakrájíme na jemné kousky.
- Ve skelněné míse smícháme dresink z hořčice, kysané smetany, ustrouhaného muškátového oříšku a soli, přimícháme nudličky zeleniny a necháme půl hodiny zaležet v lednici.
- V miskách zdobíme listy salátu, rajčetem, petrželí a koprem.
- Tato letní vitamínová bomba nejlépe chutná s celozrnným pečivem.
Související
-
Ovocný salát
V pátečním Apetýtu vás zveme k historickým receptům z kuchařky První české kuchařské školy Domácnost z roku 1935.
-
Salát Coleslaw
Do Lednicko-valtického areálu se vydáme za receptem na vynikající salát, který si můžete dopřát jako přílohu, nebo ho konzumovat samostatně.
-
Salát z quinoi po thajsku
Jsou tu páteční apetýtové recepty a s nimi opět Letní exotika, tedy lehké letní pokrmy, s Kristýnou Misákovou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.