VIDEO: Policie v Jihlavě hledá sprejera. Poškodil fasádu a tarasy u základní školy v Havlíčkově ulici

12. červen 2018 12:39

Policie v Jihlavě žádá veřejnost o spolupráci. Hledají sprejera, který poškodil fasádu a kamenný taras v areálu základní školy v Havlíčkově ulici. Událost se stala 31. května 2018 po třiadvacáté hodině.

Pachatel poškodil omítku na budově školy na několika místech.

„Místo činu policisté po přijetí oznámení ohledali a zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Dále policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací a poznatků k pachateli. Zajistili a vyhodnotili také záznamy z kamer v dané lokalitě,“ řekla mluvčí policie Jana Kroutilová s tím, že se před kamerou skutečně pohybovali dva muži.

„Policisté po nich v současné době pátrají a v zájmu probíhajícího prověřování by potřebovali zjistit jejich totožnost,“ dodala mluvčí.

Sprejer, Jihlava

Pro veřejnost je k dispozici linka Policie 158.

„Pomoc veřejnosti byla v nedávné době cennou při objasňování obdobného případu. Policisté na základě informací od občanů zjistili totožnost muže, který v polovině února posprejoval ve večerních hodinách budovu jihlavského obchodního centra. Muži sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.“

autor: mik