VIDEO: Mladík v Jihlavě napadl muže. Zachytila ho městská kamera

19. duben 2018 11:40

Policie v Jihlavě šetří násilný trestný čin. Událost se stala 2. dubna po 10. hodině dopoledne v ulici Hradební poblíž OC Citypark. Mladík tam bezdůvodně napadl jiného mladého muže. Opakovaně do něj kopal. Policie žádá veřejnost o spolupráci při identifikaci napadeného muže.

K činu došlo v pondělí 2. dubna (Velikonoční pondělí). „Po desáté hodině dopoledne stál na chodníku před přechodem pro chodce mladý muž. Ve směru od centra města k němu přišli celkem čtyři mladíci. Jeden z nich stojícího mladého muže oslovil a požádal o drobnost, mladý muž byl vstřícný a snažil se ochotně žádosti vyhovět. Jiný mladík ze skupinky ale náhle mladého muže zcela bezdůvodně fyzicky napadl, strhl ho na zem a bil,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policie.

Zbývající tři mladíci se do rvačky nezapojili, naopak se agresorovi snažili v dalším útoku zabránit.

 „Agresivní mladík se k napadenému mladému muži, který se snažil po útocích vstát, opakovaně vracel a zuřivě ho fyzicky napadal. Nejméně jedním kopem zasáhl i hlavu mladého muže. Poté útočník z místa odešel ve směru k centru města a následně ho zajistili strážníci městské policie. Jednalo se o mladistvého, který byl pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota téměř jedno promile alkoholu. Podnapilého mladistvého si následně převzala oprávněná osoba.“

Policie hledá oběť

Police hledá napadeného mladíka. „V současné době se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. V zájmu prověřování je důležité, aby se přihlásil mladý muž, který byl o velikonočním pondělí u jihlavského obchodního centra bezdůvodně agresivně fyzicky napaden,“ žádá mluvčí.

Na linku 158 se mají přihlásit i zbývající tři svědci události, kteří doprovázeli agresora.