Vezměte karimatku, spacák a vyrazte na Trampský širák

1. září 2016
Dobré odpoledne

V pátek startuje třináctý ročník trampského širáku. Na festivalu letos vystoupí Čechomor, Jan Nedvěd nebo Bratři Ebenové. Utábořit se můžete ve stanu, karavanu nebo pod širákem. S pořadatelem Pavlem Sampajem Solarem jsme si o festivalu povídali ve čtvrteční poradně.

Trampský širák se tradičně koná na Hanesově mlýně, který leží asi kilometr od Štoků v krásném a malebném údolí mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. „Je možnost přespat pod stanem nebo pod širákem, hodně lidí jezdí v karavanech nebo spí v autech, je možnost se ubytovat přímo na Hanesově mlýně nebo ve Štokách,“ říká host.

O Trampský širák mají už zájem i samotní umělci

I díky tomu, že Trampský širák je stále známější, tak se daří přilákat známé osobnosti. „I ty hvězdy se samy hlásí, že by měly zájem u nás vystupovat. Když si tak namátkou vzpomenu, které jsem musel v poslední době oslovovat já, tak to byl Jarek Nohavica, kterého jsem musel přemlouvat, Karla Gotta a teď i bratry Ebeny, které jsem zkoušel několik let,“ říká Solar.

Bratry Ebeny uvidí návštěvníci Trampského širáku poprvé

„Je to trochu specifická hudba, ale naprosto vynikající. Čechomor vystoupí podruhé, můžu vypíchnout Honzu Nedvěda, který zase po delší odmlce bude vystupovat, tentokrát bez bratra. Pak tam samozřejmě máme klasiku jako je Hop Trop, Nezmaři, Semtex, Pacifik. Po dlouhé době opět vystoupí Lokálka. Na ty se taky hodně těším. A myslím, že za zmínku stojí i Michal Tučný Revival Plzeň. Já jsem sice vždycky říkal, že tam nechci žádnou revivlovou kapelu, ale toto opravdu stojí za to,“ láká Pavel Sampaj Solar.

Spustit audio