Velké Meziříčí bude narovnávat esíčka směrem na Třebíč. Silnice se nepovedla, přiznávají

18. květen 2020 06:00

Jeden rok a pár týdnů k tomu jezdí lidé ve Velkém Meziříčí po nově postaveném kusu Třebíčské ulice. Jenže stavba se nepovedla.

Úsek, kterému místní kvůli jeho klikatosti říkají esíčka, je natolik příkrý, že ho v zimě odmítli udržovat i krajští silničáři. Radnice proto nechává tuto část ulice zaslepit a dopravu vrátí na opuštěnou původní trasu.

Rovná bude lepší

Nákladní auto tam musí podle svědectví reportéra hodně zpomalit, aby sérii zákrut zvládl. „Zvykla jsem si, ale návrat ke starému bude lepší,“ říká paní Jana, řidička osobního auta.

Velké Meziříčí, silnice na Třebíč

Na úpravách tzv. Velkomeziříčských esíček se už začalo pracovat, radnice chce mít původní silnici zpět ještě během letošního roku, říká starosta Alexandros Kaminaras: „Dojde k přepažení té stávající trasy, ulice Třebíčské. Tady ta silnice zůstane z vrchu zaslepená a bude sloužit jako obslužná komunikace. Upravíme také sklon té silnice.“

Původně to stálo 15 milionů

Nová silnice stála Velké Meziříčí asi 15 milionů korun. „Čistě ta vozovka může stát 3 miliony, jsou tady ale tažené také sítě,“ řekl starosta. Původní silnice se ve Velkém Meziříčí chystala řadu let a v čele radnice se vystřídalo několik starostů.

Jedním z nic byl i současný ředitel Krajské správy a údržby silnic Radovan Necid (ODS). „Projektovali jsme podle územního plánu. Vznikla esíčka, na výkrese to vypadalo dobře, ve skutečnosti to bylo horší.“

Jakmile bude silnice vrácena zpět do své trasy, bude v zimě probíhat standardní údržba.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související