Ve Žďáře nad Sázavou je policie spokojena s prací asistentů. Hledá proto dalšího

3. leden 2014
Zprávy z

Pořádek ve Žďáře nad Sázavou pohlídá více policejních asistentů. Od loňského září dohlíží zejména na problémové sídliště Stalingrad dva romští preventisté. Od jara už budou tři. Osvědčili se u škol a také v obchodech.

„Pochůzky, monitorování některých dětí zvláště u obchodů, v obchodech a podobně tou hlídkou je poměrně intenzivní. Výrazně omezili drobné incidenty,“ říká starostka za ČSSD Dagmar Zvěřinová.

Podle Zvěřinové jsou asistenti rozhodně přínosem a podaří se jim často podchytit situace, které by jinak unikly pozornosti.

Kdo by se chtěl do týmu asistentů policie přidat, bližší informace k výběrovému řízení získá na služebně městské policie ve Žďáře nebo je najde na webových stránkách města. Hlásit se do výběrového řízení je možné do 13. ledna.

Vzhledem k tomu, že jde o program, jehož garantem je ministerstvo vnitra, má jasně daná pravidla. Zájemce musí například danou problémovou lokalitu výborně znát nebo v ní přímo bydlet, musí mít ukončené základní vzdělání, výborné komunikační schopnosti a tak dále.

Vybírat se budou vhodní adepti na tři pracovní místa a policisté předpokládají, že se přihlásí i stávající úspěšní asistenti. Jde zatím o práci na plný úvazek od 1. dubna do 31. srpna příštího roku.

autoři: Hana Mikulincová , Marína Dvořáková
Spustit audio