Ve Velkém Meziříčí začala oprava páteřní silnice. Objížďka vede po D1

19. květen 2014

Řidiči ode dneška neprojedou Velkým Meziříčím. Ve městě začala rozsáhlá oprava páteřní silnice číslo 602 v úseku od ulice Karlov po odbočku na ulici K Buči. Práce potrvají do října. Objížďka vede přes dálnici D1.

Zcela ojedinělou výjimku schválilo ministerstvo dopravy. Cesta přes dálnici mezi exity 141 a 146 je zadarmo. Řidiči kamionů si po projetí mýtnou bránou mohou požádat o vrácení poplatku.

Na dálnici však mohou najet jen auta s povolenou rychlostí nad 80 kilometrů v hodině. Pro ta, která podmínku nesplňují, je určena objížďka přes Křižanov, Osovou Bítýšku a Rudu.

Velké Meziříčí kvůli opravám a s nimi spojeným dopravním komplikacím spustilo speciální dopravní web, kde řidiči naleznou harmonogram prací i aktuální informace.

Generální oprava silnice II/602, po níž denně projelo kolem patnácti tisíc aut, už byla nutná – vozovka je plná vyjetých kolejí, výmolů a děr.

Rekonstrukce bude stát 28 milionů a potrvá do konce října. Po skončení prací by měl být na frekventované silnici tichý gumoasfaltový povrch.

„Bude to vlastně první intenzivnější pokládka v rámci Kraje Vysočina, bavíme se zde o snížení šest až osm decibelů, takže to je snížení 10 až 15 procent oproti normálním ruchům,“ uvedl náměstek hejtmana za ČSSD Libor Joukl.

Uzavírka silnice II/602 ve Velkém Meziříčí a objízdné trasy
autoři: Hana Mikulincová , kov
Spustit audio