Vařit si v Itálii těstoviny s kečupem je barbarství

2. září 2015

Výživová specialistka, maminka pětiměsíčního chlapečka, Leona Meindlová, miluje cestování a také ochutnávání pestrobarevné kuchyně. A nesnáší, když si Češi přivezou do Itálie těstoviny z Česka, a u stanu si je uvaří a zalijí kečupem.

Přitom to podle ní vyjde cenově nastejno, a kulinářský zážitek je nesrovnatelný – Italové těstoviny rozhodně nezkazí kečupem, ale připraví je s olivovým olejem, česnekem, rajčaty a bazalkou. A jestli máte rádi pizzu, s tenoučkým křupavým těstem, tak tu v Itálii také nesmíte vynechat.
V Chorvatsku vás uctí mletým masem na všechny způsoby, ale taky spoustou ryb, pečených, grilovaných… přidají zeleninu a nešetří ani mořskými potvorami.
Leonin největší gurmánský zážitek spadá do dětství, kdy v rakouských Alpách, po celodenní túře, ochutnala čerstvý domácí chléb, nakrájenou domácí uzeninu a sýr a spoustu zeleniny. V jednoduchosti je krása.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.