Vánoční ozdoby si můžete udělat i z pomerančové kúry

15. prosinec 2016
Dobré odpoledne

Vánoční stromeček pestrý nebo laděný do jedné barvy? Dilema pomůže rozseknout odbornice na dekoraci Barbora Konečná. A do poradny Regionu přinesla i pár tipů na vánoční výzdobu vašeho domu nebo bytu. Moderní zdobení vánočního stromečku vystihuje hojnost a luxus. V zahraničí se letos stromy dokonce zdobí tak moc, že ani není na samotný stromek vidět.

Pak máte v podstatě jen nazdobený kužel. Částečně se tím ale tak vytrácí přirozenost. Na druhou stranu se nemusíte bát toho, že by váš stromeček doma v obýváku byl přeplácaný.

Klasické baňky jsou stále moderní

Baněk dnes existuje nepřeberné množství. Dokonce se objevují i tematicky laděné baňky. Například mořské, kde najdete mušle, majáky a podobně. Dále můžete najít i baňky s lesní tématikou. Na stromeček si tak můžete dát baňky ve tvaru divočáků nebo bažantů.

Moderní jsou stromečky laděné do jedné barvy

Samozřejmě, že své místo si najdou i tradičně zdobené stromky. Záleží na každém, zda ctí spíše tradice nebo chce být moderní. „Určitě bych nedávala víc, než tři barvy dohromady. Pokud tedy nevolíme směsici všeho možného. Více jak tři barvy už je takový nesoulad pro oko. Přikláněla bych se k oblíbené bílo červené kombinaci,“ říká Barbora Konečná.

Využít můžete i přírodní produkty

„Určitě můžeme použít jablka. Buď celá, nebo sušené plátky. Taky sušené pomeranče, ideálně nakrájené na plátky,“ radí host. Z pomeranče taky můžete oloupat kůru a vykrajovátkem na cukroví si z ní můžete vytvořit různé tvary. Kůru pak vysušte, ale ještě před sušením si do ní nezapomeňte navléknout nitku, protože po usušení už byste ji tam těžko dostali.

Spustit audio