V Tisu na Havlíčkobrodsku vzniklo jedno ze dvou oficiálních ragbyových hřišť v Česku

30. říjen 2013

V Tisu nedaleko Havlíčkova Brodu vyrostlo oficiální ragbyové hřiště - teprve druhé v republice. Vzniklo díky havlíčkobrodským Orlům, kteří ho přestavěli z tréninkového fotbalového placu. Teď pro něj hledají nové hráče.

„V republice jsou dvě hřiště - jedno ve Vrchlabí a druhé tady. Ve Vrchlabí je ale o kousek menší a nesplňuje evropské normy," říká prezident klubu havlíčkobrodských Orlů Ladislav Hrůza a pokračuje:

„My jsme hřiště přizpůsobovali už od začátku, takže máme evropskou normu a můžou se tady hrát mezinárodní zápasy. Jedná se o tom, že příští rok už by tady mělo být něco většího."

Ideální plochu ragbisté hledali a našli v 16 kilometrů vzdáleném Tisu proto, že se v Havlíčkově Brodě střídali s fotbalisty. Tady mají hřiště sami pro sebe. „Na šířku má 60 metrů, na délku 112, takže je o kus větší než fotbalové hřiště,“ dodává Hrůza.

Hrající trenér Pavel Kubašta krotí ragbyový A tým, který hraje nejvyšší soutěž v republice. Pro ten budoucí budou potřebovat juniory. „Z Tisu je tady jeden klučina, který hraje i fotbal. Bohužel další čtyři kluci, co tady byli, zatím dali přednost holkám,“ lituje.

Pokud někdo propadl tvrdé hře s šišatým balonem, může se přihlásit havlíčkobrodským Orlům. Například do junior týmu, který se stane základem pro další áčko, berou od 12 let.

Nové ragbyové hřiště v Tisu na Havlíčkobrodsku, rugbyový míč

Tis
autoři: Hana Mikulincová , sib
Spustit audio