V sobotu bude  Přibyslavi 25. Mlékárenský den

5. září 2016
Dobré odpoledne

Přibyslav už po pětadvacáté zaplaví mléko. Na tradiční Mlékárenský den nás pozvala spoluorganizátorka Jana Krejčová v pondělní poradně Regionu a probrali jsme chuťové i kulturní zážitky, která vás čekají. Mlékárenský den proběhne v sobotu 10. září 2016.

„V radničních prostorách a ve farní stodole bude 23 mlékáren prezentovat své výrobky a to zejména novinky. Návštěvníci je tam mohou ochutnat a na náměstí mnohdy i za výhodné ceny nakoupit. Vstup do radničního sklepení i farní stodoly je zdarma,“ říká host.

K ochutnání i prodeji budou kvalitní mléčné výrobky

„Jedná se zejména o mléčné nápoje, zákysy, jogurty, tvarohy, eidamy, plísňové a tavené sýry, ovčí i kozí výrobky, balkánské sýry, sýry typu parmazán, zkrátka všechno, co na jednom místě téměř nenajdete,“ láká do Přibyslavi Jana Krejčová.

V odborné soutěži se utkají i netradiční výrobky

Patří k nim mimo jiné křupavý snack, který vzniká upečením sýru nebo pomazánka z ovčí brynzy. Ve farní stodole si navíc budete moci na vlastní oči prohlédnout stloukání másla. Mezi velmi oblíbené mléčné produkty patří i tradiční jogurty ve skleněných obalech.

Soutěžit můžete v pití mléka na čas

S Českým rozhlasem Region si můžete taky zasoutěžit v pití půl litru mléka na čas. Pravidla jsou velmi jednoduchá. Vyhraje ten, kdo zvládne vypít půllitr s mlékem nejrychleji.

Spustit audio