V Novém Veselí hořela hospoda. Škodu hasiči odhadli na 2,5 milionu korun

4. prosinec 2020 09:00

Hasiči v noci na dnešek zasahovali u požáru hostince Černý rak v Novém Veselí na Žďársku. Vyhlásili kvůli tomu druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu.

Dostat plameny pod kontrolu se jim podařilo asi za dvě hodiny. Škodu odhadli na 2,5 milionu korun, příčinu dál zjišťují. Při požáru ani zásahu se nikdo nezranil, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

„Byl obrovský vítr a vypadalo to děsivě, ale naštěstí se sousední nemovitost dokázala uchránit,“ řekl starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek. Když hasiči přijeli k hostinci, byla už celá jeho střecha v plamenech. Když je po 2:30 dostali pod kontrolu, museli rozebrat ohněm zasažené konstrukce a dohasit jednotlivá ohniska.

Nové Veselí, Žďársko, požár restaurace

Nyní jsou na místě vyšetřovatelé. Majitel objektu podle starosty v hostinci občas přespává. „Shodou okolností tady včera, vlastně dneska, byl. Ale nic se mu nestalo, naštěstí to zjistili zavčas,“ řekl starosta.

K požáru vyjelo šest jednotek hasičů s osmi cisternovými stříkačkami. Dohled nad požářištěm převzali místní dobrovolní hasiči.

zdroj: ČTK
Spustit audio