V neděli začne omezení dopravy na mostě Vysočina na D1

30. červen 2019 06:20

Na mostě Vysočina na dálnici D1 ve Velkém Meziříčí bude kvůli jeho opravě od neděle omezena doprava.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) původně plánovaný začátek omezení kvůli začínajícím prázdninám o den posunulo. Omezení tak začne platit až po odjetí páteční a sobotní prázdninové špičky. Řidiči pak budou v následujících 70 dnech po mostě projíždět v režimu dva pruhy jedním směrem a jeden pruh druhým. Médiím to dnes sdělil mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Nejvyšší most na dálnici

Most, který se na 144. kilometru D1 klene přes údolí řeky Oslavy, je nejvyšší most na dálnici. Je dlouhý 425 metrů, vysoký 77,5 metru a široký 29,5 metru. Dělníci most rozšíří o 75 centimetrů v každém směru a zesílí hlavní nosnou konstrukci.

Po většinu doby bude most podle mluvčího průjezdný dvěma jízdními pruhy v obou směrech. Při svářečských prací bude ale jeden z mostů pro dopravu uzavřen a projíždět bude možné jen po jednom mostě v režimu dva jízdní pruhy v jednom směru a jeden pruh v druhém, uvedl mluvčí.

ŘSD má modernizaci D1 hotovou ze tří čtvrtin. V současnosti dělníci pracují mimo jiné mezi exity 141 a 146 u Velkého Meziříčí. Opravu provádí firma Metrostav a dokončit ji má do dubna 2021.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související