V Jihlavě začala demolice Horáckého zimního stadionu

29. červenec 2023

Už jen pár dnů bude v Jihlavě stát legendární Horácký zimní stadion, kde Dukla Jihlava vybojovala dvanáct titulů mistrů republiky. V pátek do něj obří bagr doslova vykousl první díru a zahájil tak jeho demolici. Byly u toho i některé legendy Dukly.

„Trošku je to nostalgie moje. Jsem tady od 19 let. Ale jsou to neživé věci. To tak v životě chodí, že se stará věc zbourá a buduje se nová,“ popsal legendární jihlavský hokejista Jiří Holík.

„Je to kus nostalgie a štěstí, že jsem se dočkal. Já jsem tady byl, když začínali stavět původní halu a byli jsme šťastný, že budeme mít zakrytý stadion. Celá veřejnost tím žila,“ říká další legenda jihlavského hokeje Jan klapáč, který s Duklou získal hned mistrovských titulů.

Novou multifunkční arénu začne stavební firma v Jihlavě budovat takřka současně s demolicí starého Horáckého zimního stadionu. Práce začnou 1. srpna. Podle primátora Jihlavy Petra Ryšky z ODS je důvodem napjatý termín dokončení, nová hala za téměř dvě miliardy korun má stát nejpozději do září roku 2025.

Spustit audio

Související