Už jenom sto dní zbývá do vypuknutí šampionátu v Novém Městě na Moravě

29. říjen 2012
Zprávy z

Nejlepší světoví sportovci obsadí tratě v lyžařském areálu už 7.února. Stavebníci v těchto dnech dokončují vnitřní prostory nové čtyřpatrové administrativní budovy, pracují na příjezdových cestách a budují tunel pro média v zadní části střelnice.

"Nový tunel umožní televizním přenosovým vozům, rozhlasovým a píšícím novinářům pořídit lepší záběry a snímky sportovců ze střelnice", vysvětluje předseda novoměstského sportovního klubu Josef Krška. "V průběhu prosince dále vybudujeme mobilní tribunu pro dalších osm a půl tisíce diváků a oplotíme celou čtyřkilometrovou trať, abychom zabránili vstupu diváků do dráhy," dodává Josef Krška. V areálu je teď dominantou nová čtyřpatrová administrativní budova, která nahradila zastaralé kancelářské prostory. Zázemí v ní budou mít trenéři, závodníci a organizační výbor. V objektu zbývá už jen položit podlahy nebo vymalovat, což by chtěli pořadatelé stihnout během jednoho měsíce. Kompletně hotovo by mělo být do 23.prosince.

Nová administrativní budova v novoměstském areálu

Sportovní fanoušci si můžou lístky na Mistrovství světa v biatlonu 2013, které se koná od 7. do 17. února, rezervovat už od začátku října. Pořadatelé už jich prodali kolem dvaceti tisíc.

Spustit audio