Účesům dává podzimní počasí zabrat

12. prosinec 2016
Dobré odpoledne

Mráz, mrholení a taky nošení čepice úspěšně likvidují naše podzimní účesy. Vyzrát nad těmito nástrahami, přišla do poradny Regionu kadeřnice Helena Pudilová. V současné době převládá moderní přirozený vzhled vlasů. To je na podzim a zimu dobré, protože, když sundáme čepici, tak vlasy snáze upravíme, než když je dlouhou dobu tvarujeme před zrcadlem.

„Moderní je opravdu všechno. Každý půl rok se něco vytratí, něco se vrátí, ale výhodou je, že každý si může vybrat ze všech možných účesů. Novinkou ale je to, že se u žen vrací krátké sestřihy,“ říká Helena Pudilová.

V zimě se vlasy více mastí

Přechody z tepla do zimy a naopak způsobují častější maštění vlasů. „Vlasová pokožka se brání a mazové žlázy fungují víc, než obvykle. Hodně žen si stěžuje, že nemůžou účes učesat, protože mají zmaštěnou hlavu a pokud se použije čepice, tak je účes spláclejší,“ dodává host. Dají se použít stylingové přípravky nebo laky na vlasy, ale s nepřízní počasí a nošením čepice se příliš udělat nedá. Účes ale spolehlivě zničí mnohem rychleji mrholení, než sníh.

U pánských sestřihů je nejdůležitější pravidelnost

U mužských sestřihů je hlavní to, aby muži chodili ke kadeřníkovi pravidelně. I když se to postupně zlepšuje, tak nechat růst vlasy čtvrt roku nebo ještě déle, není pro většinu žen příliš lákavé. „Vzhledem k tomu, že každý měsíc přiroste jeden centimetr a my víme, že jeden centimetr chloupků na krku už není úplně to ono, tak bych doporučovala každý měsíc,“ říká Helena Pudilová.

Mužům přibyla i péče o vousy

Zatím ještě stále zůstávají moderní plnovousy. Muži se tak musí pravidelně starat i o ně. Žádná ideální délka vousů neexistuje. U různých mužů je různá, každému sluší něco jiného, ale důležité je, aby i délka vousů korespondovala s celkovou vizáží. „Pokud někdo má plnovous až někam k pasu, tak k tomu musí být řádně oblečený, aby to celkově vypadalo hodně avantgardně,“ říká s úsměvem Helena Pudilová.

Spustit audio