Ubytování na biatlonové mistrovství světa se dá stále sehnat. V Novém Městě na Moravě jsou hotely a penziony vyprodané, jen o pár kilometrů dál je ale situace jiná

24. leden 2024 16:09

Lehce zklamaní jsou zatím provozovatelé hotelů a penzionů z rezervací na biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Šampionát začíná za dva týdny a podle destinační agentury Koruna Vysočiny je v okolí 8 tisíc lůžek.

Na rozdíl od minulého mistrovství před jedenácti lety na stejném místě jsou ještě stovky míst volných. “My máme obsazeno pět let dopředu,” říká recepční hostelu Panský dům na novoměstském náměstí. Ubytovaní mají rezervované zahraniční hosté.

Volné kapacity má taky internát v Bystřici nad Pernštejnem

Ve dvacet kilometrů vzdálené Bystřici nad Pernštejnem je volný prakticky celý internát vyčleněný pro fanoušky. “Ještě jsme nechali před šampionátem čistit podlahy,” ukazuje zástupce ředitele Agrotechnické střední školy Tomáš Krejčí. Zatím mají jednotky objednávek, takže nabízejí jen pokoje, kde nebydlí studenti.

Možné využití ubytovací kapacity škol byl jeden z důvodů, proč chtěl Kraj Vysočina změnu termínu jarních prázdnin na druhý týden šampionátu.

autor: Daniel Zach
Spustit audio