Tři velké nehody, dva mrtví. Takové jsou poslední hodiny na silnicích Vysočiny

19. září 2018 09:00

Chodec na dálnici D1 na kilometru 150,5. Po ranní nehodě na kilometru 83 další zemřelý člověk. K tomu večerní nehoda několika kamionů v Havlíčkově Brodě.

Kolem 23. hodiny se v Havlíčkově Brodě, na výpadovce na Jihlavu, stala vážná dopravní nehoda několika vozidel - čtyř nákladních a jednoho osobního.

„Řidič nákladního vozidla s přívěsem na komunikaci, kde jsou vyznačeny dva jízdní pruhy ve směru na Jihlavu, začal předjíždět ve stoupání jiné nákladní vozidlo. Předjížděcí manévr ale nezvládl a v místě, kde jeden jízdní pruh končí, přejel přes vyvýšený ostrůvek, strhl řízení vpravo a bokem narazil do předjížděného vozidla.  Obě vozidla po střetu vyjela mimo komunikaci, kde stálo zaparkované nákladní vozidlo, které narazilo do dalšího v místě zaparkovaného nákladního vozidla. Jedoucí nákladní vozidlo ještě poté narazilo do zaparkovaného osobního vozidla,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková. Řidič nákladního auta skončil s těžkým zraněním v nemocnici v Brně.

Chodec na D1

Krátce před jednou hodinou v noci se na 150,5 kilometru D1 ve směru na Prahu střetlo osobní auto s chodcem. Muž na místě zemřel.

Koberovice

Krátce po sedmé hodině ráno se na kilometru 83 D1 u Koberovic poblíž Humpolce stala další nehoda, při které zemřel člověk. Podle dostupných informací se tam střetlo osobní a nákladní auto.

autor: mik
Spustit audio