Trenér Novák zvažuje další kroky kvůli své fotografii umístěné bez souhlasu na leták ODS

4. listopad 2013

Petr Novák, trenér rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, uvažuje o podání žaloby na sdružení občanských demokratů ve Žďáře nad Sázavou. Novákova fotografie se totiž bez jeho vědomí objevila na předvolebním letáku strany.

„Co se týká mé osoby, tak já spolupracuji s trenérem Petrem Novákem tím, že dodáváme žáky z naší školy. A když potřebuje, tak tělocvičny a další věci. Nebo na besedy. Tak jsem se ho zeptal, zda by mohl napsat jednu dvě věty, že podporuje Jardu Ptáčka do politiky,“ vysvětluje jeden z kandidátů a člen ODS Jaroslav Ptáček.

„Nesešli jsme se osobně, vznikl text. Říkal jsem, že to bude do mého magazínu, jak tomu říkáme. Byla to jedna dvě věty. Zněla, jako že Jardu Ptáčka zná jako dobrého, komunikativního chlapa, který dodává ze školy výborný materiál k trénování. To znamená, žádné vymezení se, že podporuji politickou stranu,“ dodává.

Kromě této věty se na přední straně modrého letáku s logem ODS objevila také fotografie trenéra Petra Nováka, obklopená snímky podporovatelů. To si Ptáček podle svých slov neuvědomil. Petru Novákovi už se prý telefonicky omluvil.

Trenér ale celou záležitost za ukončenou nepovažuje, na volebním letáku strany být nechtěl:

„Jestli jsem souhlasil – já nevím, že by mě někdo žádal o to, abych byl na volebním plakátu a aby tam byla moje fotka. Vůbec jsem k tomu nikomu souhlas nedal. Teď se momentálně nacházím v Calgary a máme před sebou kvalifikace na olympiádu, tak nemám čas, ale zvažuji tady v této věci další kroky.“ Do České republiky se Novák vrátí 19. listopadu.

Předvolební leták ODS, proti kterému se ohradil trenér Petr Novák
Spustit audio