Třebíč musí opravit zimní stadion. Akce vyjde na 350 milionů korun

14. prosinec 2021

Na jaře roku 2023 by se měly nadobro uzavřít brány stávajícího hokejového stánku v Třebíči. Stavbu z 50. let chce město proměnit v moderní hokejovou arénou.

Třebíčský zimní stadion pomalu dosluhuje, a proto by se mělo na jaře roku 2023 začít s jeho rekonstrukcí. Ta podle prvotních odhadů vyjde na zhruba 350 milionů korun.

Peníze od kraje a státu

Město chce část financí na opravy získat jednak od Národní sportovní agentury a také od Kraje Vysočina. Právě jeho zastupitelstvo bude dnes schvalovat příspěvek v hodnotě 60 milionů korun. Třebíč přitom původně žádala o 150 milionů.

„Od technologie chlazení až po konstrukční prvky související se střechou, musí se opravit všechno, obvodovým pláštěm, a samozřejmě vybavení a zázemí,“ vyjmenoval Martin Svoboda, předseda třebíčských hokejistů.

350 milionů

Rekonstrukce zimního stadionu v Třebíči má stát 350 milionů korun. „Máme zažádáno u kraje o 60 milionů a také u Národní sportovní agentury. Bude záležet, jaké dotace se podaří městu získat. Neznamená to, že pokud budou dotace nižší, tak do té akce nepůjdeme,“ řekla mluvčí radnice Irina Martakidisová.

Třebíčský zimní stadion začali stavět v roce 1956 a dokončili ho o tři roky později. Od roku 1998 je v majetku města. Poslední větší rekonstrukce byla v roce 2000.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související