Teslácký šotek opět láká turisty

19. květen 2017
Dobré odpoledne

Příchod jarního počasí, můžete už tento víkend oslavit poctivou turistikou. S Mílou Bradovou z Klubu českých turistů jsme mluvili o Tesláckém šotku a o dalších výletech této sezóny.

Sraz Tesláckého šotku je v areálu bývalé Tesly v Havlíčkově ulici 30 v areálu stříbrných teras. Začít se můžete scházet v sobotu 20. května 2017 a to už od 6:30 minut ráno. Východ na túru bude kolem 9. hodiny.

Tras bude celkem deset

„Šest tras je pro pěší turisty a čtyři pro cykloturisty. Všichni půjdeme na jih od Jihlavy. Z hlediska bezpečnosti vedeme všechny trasy na Okrouhlík. Pěšáci tam půjdou po modré turistické značce směrem na starou plovárnu a Rančířov a dojdou na Okrouhlík k rybníku. Cykloturisté pojedou směrem na Pístov po cyklotrasách a méně frekventovaných silnicích,“ popisuje Míla Bradová.

Nezapomeňte na dobré obutí a oblečení

„Člověk by neměl chodit sám, bez svačiny. Měl by jít v dobré obuvi a oblečení a hlavně by si s sebou měl vzít pití, dobrou náladu a kamarády,“ radí host. Je taky důležité dojít do cíle. Všechny účastníky, kterým se to podaří, čeká odměna v podobě tradičního koblížku.

Příští rok turisté oslaví 130 let

Rok 2018 bude významný nejen pro naši republiku, která tím oslaví sto let své existence, ale taky pro turisty. Klub českých turistů totiž oslaví 130 let od zahájení své činnosti. Turisté obě tato výročí spojí a slavit můžete začít už letos. V rámci republiky se u této příležitosti bude konat na sto akcí, z nichž řada bude i na Vysočině. „U nás začínáme 26. srpna 2017 ve Světlé nad Sázavou, kde se uskuteční pochod cestami Jaroslava Haška,“ dodává Míla Bradová.

Spustit audio