Tábory pro děti budou letos dražší, pořadatelé už berou přihlášky

15. leden 2023 15:00

Do letních prázdnin ještě zbývá několik měsíců, přesto už někde můžou rodiče své děti přihlašovat na příměstské a pobytové tábory. Oproti minulému roku ale musejí počítat s vyšší cenou.

„Přihlašování na tábory bylo spuštěno šestého ledna v podvečerních hodinách, aby všichni měli rovné příležitosti a všichni se mohli ve stejný čas přihlásit,“ popisuje ředitelka Domu dětí a mládeže v Třebíči Jarmila Pavlíčková. Letos její organizace uspořádá pro děti 19 příměstských a pobytových táborů. „Některé tábory mají už za dva až tři dny od spuštění registrace všechny místa obsazená. Obvykle to trvá měsíc, než se kapacita naplní. Pak už zbývají jenom jednotlivá volná místa,“ dodává Pavlíčková.

Za táborové vyžití dětí si rodiče připlatí

Dům dětí v Třebíči zvýšil ceny táborů o dvacet procent. Zdražování chystá také Dům dětí a mládeže v Jihlavě. „Ceny jsme korigovali jenom minimálně a doufáme, že se nám s tím podaří vyjít, protože vůbec nedokážeme v tuto chvíli odhadnout ceny potravin, což je pro nás největší otazník v rámci táborové činnosti,“ potvrzuje ředitel Vilibald Prokop.

Dům dětí a mládeže v Jihlavě plánuje na letošek dohromady 14 táborů, šest bude pobytových a osm příměstských. Přihlašování na ně bude možné od února.

autor: Patrik Salát
Spustit audio

Související