Světový pohár v Novém Městě na Moravě se stal terčem zlodějů

13. květen 2012
Zprávy z

Na víkendový Světový pohár horských kol se do Nového Města sjelo přes sedmset závodníků ze čtyřiceti zemí světa. Pochvalovali si nově upravenou trať, na které přibyla atraktivní technická sekce s bikrosovými terénními vlnami.

Nedělnímu závodu mužů, kdy v kategorii Elite odsartovalo na 150 bikrosových špiček, přihlížely tisíce diváků. Největší podporu fanoušků měl loňský vítěz, mistr světa v bikrosu Jaroslav Kulhavý. Také letos se držel v čele nejprve pětičlenné, později tříčlenné skupiny. V rozhodujícím okamžiku ho ale asi o půl metru předjel Švýcar Nino Schurter a Jaroslav Kulhavý dosáhl na stříbro. Bronz získal Jihoafričan Burry Stander.

Zlatý, stříbrný a bronzový ve Světovém poháru horských kol

Řada závodníků ale na Světový pohár nezapomene kvůli zlodějům. Během víkendu okradli zloději sportovní tým z Holandska, Velké Británie a také Spojených států. Američané přišli o prototyp kola za více než půl milionu korun, které si drzí nenechavci vyzvedli přímo ze servisního stanu na závodišti. Britům ukradli zloději sedm kol v hodnotě 820 tisíc korun, Nizozemcům rozbili okno u auta a ukradli doplňky na kola v hodnotě téměř 180 tisíc. Policie po pachetelích pátrá.

Spustit audio