Středomořská vůně na vašem stole. Vepřové kotlety po francouzsku
Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. Zatímco k večeři, kterou připravujete v týdnu, člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší, u víkendového oběda si rád pochutná.
A vepřové kotlety po francouzsku jsou skvělým skloubením obojího - nedají moc práce, takže je zvládnete udělat i přes týden, a přitom jimi neurazíte žádného milovníka dobrého jídla.
Suroviny:
4 vepřové kotlety, hladká mouka, mletá paprika, vývar, smetana, máslo, 4 velké cibule, 200-250 g celých, očištěných žampionů, sůl, pepř
Postup:
Kotlety naklepejte a obalte je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou. Opečte je po obou stranách na másle a dejte je do pekáče. Na pánev po opečení kotlet nalejte vývar, smetanu, osolte, opepřete a krátce povařte. Obsah pánve nalejte na kotlety v pekáči. Cibule dejte do vařící vody a povařte asi 3-4 minuty. Osušte je a rozkrojte je na čtvrtiny. Rozdělte je spolu se žampiony na kotlety v pekáči. Pečte v troubě horké 200 st. C asi 45-50 minut až jsou kotlety měkké. Dobrou přílohou je vařená rýže smíchaná s dušeným hráškem a petrželka.
Přestože toto jídlo obsahuje cibuli, je k němu vhodné červené víno.
Související
-
Překvapení k obědu. Vyzkoušejte kotlety na jablkách. Prostě nemají chybu
Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. A u víkendového oběda si člověk rád pochutná!
-
Velká lahůdka. Vepřové kotlety se zeleninovým pyré, oblíbený druh masa v české kuchyni
Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. Zatímco k večeři ve všední den člověk hledá recepty co nejrychlejší, o víkendu si rád dobře pochutná.
-
Kotlety můžete upravit na mnoho způsobů. Zkuste je pečené s citrónovou kůrou a zeleninou
Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. K večeři, kterou připravujete v týdnu, člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.