Sovák, Černoch, Vladyka

27. prosinec 2012
Odpolední evergreeny

27. prosince se v roce 1920 v Praze narodil Jiří Sovák (vlastním jménem Jiří Schmitzer), na kterého jsme zavzpomínali v evergreenech českého humoru. Povídali jsme si o „trapných vánočních dárcích“.

Paní Daniela ze Žďárska se pochlubila, že od své tchýně jednou dostala knihu a o dalších Vánocích dostala opět knihu a opět tu stejnou. O Vánocích jste v TV mohli vidět spoustu pohádek, jednou z nich byla i pohádka „Ať přiletí čáp královno“. Jelikož si připomínáme výročí úmrtí Karla Černocha, který v pohádce hrál, zajímalo mě, jak se jmenoval princ, kterého v této pohádce hrál Miroslav Vladyka.

0:00
/
0:00

Ze správných SMS odpovědí byla vylosována Tereza Žličařová z Jihlavy. Tečku za letošními svátky udělala zpěvačka Darlene Love, jejíž písničku jste mohli slyšet ve vánočních filmech „Sám doma“ nebo „Láska nebeská“.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.