Slovensko: Snadno dostupná turistická destinace, kde se lehce domluvíme

4. červenec 2016
Dobré odpoledne

Na léto jsme si pro vás na Regionu připravili další miniseriál. Postupně v něm navštěvujeme jednotlivé turistické destinace a radíme vám, na co si dát pozor, kolik za co zaplatíte a taky na jaká místa se vydat. Už jsme navštívili Chorvatsko a s Renatou Wochnerovou z cestovní agentury AC Tour se teď vydáme na Slovensko.

Slovensko je vyhlášení díky svým termálním a minerálním pramenům. A mimo jiné i proto je oblíbenou turistickou destinací i v létě. „Já bych zmínila asi nejznámější lázně. To jsou Piešťany, moc pěkné jsou Sklené Teplice, které nejsou zase až tak známé. Pak samozřejmě Turčianske Teplice, Bojnice, Dudince, Rájecké Teplice, je jich tam opravdu velké množství,“ říká Renata Wochnerová.

Letos na Slovensku čekejte více turistů

„Myslím, že tak jako ve všech bezpečných destinacích jako je Španělsko, Řecko, Itálie, Chorvatsko, tak i na Slovensku bude letos větší tlak na ubytovací kapacity. Hlavně během prázdnin,“ upozorňuje host. Navíc je to země pro naše lidi dobře známá, snadno dostupná a navíc se v ní i snadno domluví.

Pro rodiny s dětmi je Slovensko ideální

„Slovensko je velmi dobře vybavené na rodinné pobyty a neustále tyto služby zdokonaluje. Hotely jsou koncipovány tak, aby zahrnovaly veškeré zázemí pro malé klienty. Největší atrakcí pro rodinnou dovolenou bych řekla, že je Tatralandia. Je to díky termální vodě. Ojedinělý ubytovací a relaxační komplex, kde je celoroční provoz, leží na severním břehu přehrady Liptovská Mara a najdete zde devět termálních bazénů s teplotou od 24 do 39 stupňů Celsia,“ doporučuje host. Děti se můžou těšit na 20 tobogánů a klouzaček nebo na velký dětský bazén.

Aktivní dovolenou najdete ve Slovenském ráji

Když jedete do Slovenského ráje, zkuste zvolit túru, kterou doporučuje náš host. „Trasa přes krasovou planinu Gerava na Havraní skálu, kde procházíte řečištěm potoka, kolem vodopádů, z nichž nejznámější je Nálepkův. Lanovkou se pak dostanete na planinu Geravy. Možná největší atrakcí je zde Dobšinská ledová jeskyně, která je jedním z nejvzácnějších a nejpozoruhodnějších přírodních jevů na Slovensku a je zařazená do světového přírodního dědictví UNESCO,“ říká Wochnerová.

Spustit audio