Skupina otužilců si v Třebíči dopřála ledovou koupel. Teplota vody kolem nuly je prý tak akorát

23. prosinec 2013

Do řeky Jihlavy, která v Třebíči nabízela teplotu vody kolem nuly, ponořili svá těla otužilci. V řece plavaly kusy ledu, ani to ale nadšence, kteří si říkají lední medvědi a lední mroži, neodradilo.

Ke splavu postupně přicházely skupinky otužilců. „Vždycky je to o odhodlání tam vlézt. Jak už tam člověk leze, tak už je to dobré. Je to věc přesvědčení, říci si – jdu na to,“ vysvětloval zkušený otužilec.

„Těšíme se hlavně, že bude trošku přijatelnější teplota vody a že si v Třebíči pěkně zaplaveme,“ dodával jeho kolega. Teplota vody kolem nuly je podle něj tak akorát, zvyklí jsou i na nižší.

Jeden z mužů se do ledové řeky ponořil i s beranicí: „Nechám si ji celou dobu, protože mně je na hlavu strašná zima. Při soutěži ji mít nesmím, ale tady v Třebíči ji vždy ze zásady mám.“

Otužilci, kteří by prý rádi rozšířili své řady, pak postupně přeplavali na druhý břeh Jihlavy. Tam vyměnili plavky za teplé oblečení. A Jiří Zelený mimochodem vysvětlil, že se k netradiční zábavě dostal díky pobytu v termálních lázních.

„Mimo sezónu tam byl odstavený bazén a měl šest stupňů tepla. Rok předtím měl ten bazén 18 stupňů a já jsem do něj chodil plavat. A povídám – letos tam zase budu chodit plavat. Jenže už neměl 18, už měl jenom šest. Ale když jsem řekl, že tam budu chodit plavat, tak jsem tam začal chodit plavat. Druhý den už jsem tam udělal deset temp, a tím to začalo,“ zavzpomínal se smíchem.

V Třebíči se koupali otužilci
Spustit audio