Šéfkuchař s úsměvem: Nemám romantický příběh, jen jsem se špatně učil, tak jsem se dostal k vaření
1. červenec 2021
Ondřej Molina se narodil v Mladé Boleslavi, v tamní automobilce ale pracovat nechtěl. S úsměvem říká, že se špatně učil, proto se dal na vaření.
Ondřej má zkušenosti ze špičkových restaurací ve světě. Ještě před tím se vyučil kuchařem, absolvoval stáže a tam poznal, že chce skutečně vařit na úrovni.
Nejprve byl v Itálii, potom Velká Británie, velká zastávka na Novém Zélandu, pak s přestávkou v Praze, Německo a Londýn. Několikrát pracoval v restauracích s Michelinskou hvězdou.
Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.