S jarním úklidem přišly také odtahy nevhodně zaparkovaných aut. Aktuálně v Pelhřimově

11. březen 2020 07:00

Pokuta a starosti s dohledáním auta. I tak můžou skončit řidiči, kteří přehlédnou, že do míst, kde parkují, se chystají zametací stroje.

Na Vysočině začalo jarní blokové čištění. Přestože města na něj upozorňují s předstihem, ne každý svůj vůz včas přeparkuje. Blokové čištění už zahájili třeba v Pelhřimově.

Pracovník odtahové služby Jan Kysela právě vysvětluje mladé řidičce na pelhřimovském sídlišti, co má dělat, když nenašla své auto na obvyklém místě. „Za chvíli tam pojedeme, můžeme vás vzít. Odtah stojí 1500 korun,“ vysvětlil ženě.

Její auto stálo tam, kde pár dní před tím stála upozorňující dopravní značka k jarnímu úklidu.

„Auta nenatahujeme, mohl by se poškodit motor nebo to má elektronickou ruční brzdu, musíme opatrně.“ Auta z Pelhřimova končí v Ondřejově na odstavném parkovišti nebo na různých plochách v Pelhřimově.

Osm dní dopředu

Odtahování aut při jarním úklidu se v posledních letech stalo v mnoha městech doslova koloritem přicházejícího jara. Vedle Jihlavy to je také Pelhřimov.

„Dopravní značky umísťujeme minimálně osm dnů dopředu,“ řekl Jaromír Kylsán z pelhřimovských technických služeb.

Do konce dubna

Úklid Pelhřimova bude podle slov Jaromíra Kylsána trvat do konce dubna. „Máme každoroční harmonogram, denně se tomu věnuje čtyři až sedm pracovníků.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související