Rychlá polévka z mletého masa

Rychlost se v kuchyni taky cení.

Suroviny:

5 lžic libovolného mletého masa

2 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na nudličky

1cibule

2 hrsti nudlí nebo hrst rýže

sůl

pažitka nebo petrželka

 

Postup:

  1. Do hrnce nalijeme 4 hrnky vody, vložíme maso, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Přidáme nudličky zeleniny, vaříme asi 15 minut.
  3. Přidáme nudle, vaříme asi 5 minut (podle síly nudlí. Pokud dáme rýži, vaříme asi 10 minut.
  4. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.

 

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.