Řidič kamionu uvízl u Jitkova, na pět hodin zablokoval silnici

4. prosinec 2012
Zprávy z

Na Vysočině dnes mráz a sníh vytvořil na řadě míst ledovku. Řidič kamionu z Maďarska si neporadil se zatáčkou na silnici č. 34 od Havlíčkova Brodu a v kopci pod Jitkovem naboural do svodidel. Zablokoval celou silnici na dalších pět hodin.

Nehoda se stala před šestou hodinou ráno a v kopci se postupně řadily další kamiony a nákladní auta. V jednom z nich seděl za volantem Jan Kopřiva ze Slavětína. "Já jsem dneska ráno vyjel od Litovle. Po Mohelnici byla cesta dobrá, dobře posypaná. Zasekl jsem se až tady. Teď to budu mít hodně časově náročné. První vykládku mám v Humpolci, potom musím přejet do Třebíče. Další zboží musím vyložit na dvou místech v Brně a teprve potom se můžu vrátit zpátky na firmu do Litovle," posteskl si řidič.

Řidič odtahové služby jede k uvízlému kamionu

Kromě uvízlých kamionů stál pod kopcem přes tři hodiny také autobus plný cestujících. "Potřebuji lidi dovézt do Havlíčkova Brodu, musí do práce a studenti do školy v Jihlavě. Už jsem to volal dispečerovi. Je ale lepší tady v klidu počkat a přijet raději pozdě, ale v pořádku," zdůraznil řidič autobusu Petr Wolf.

Kamion s návěsem se podařilo odtáhnout na stranu po pěti hodinách. Policisté poté pustili dopravu jedním pruhem a na místě ji po dobu vyprošťování kamionu řídili.

Kolona aut se po nehodě postupně zvětšovala
Spustit audio