Nejnovější

  • 25. květen 202006:00

    Bramborové pusinky

    Neobvyklá příloha nebo zdravější mlsání místo bramborových chipsů, jsou rozetky, upečené pusinky z brambor. Nejlépe se nám budou dělat z už hotové bramborové kaše.

  • 22. květen 202006:00

    Polské národní jídlo bigos

    S polským jídlem zvaným bigos se to má jako s maďarským gulášem nebo naší svíčkovou – je tolik variant a tolik receptů, kolik je kuchařů.

  • 21. květen 202006:00

    Grilovaná ryba na roštu

    Dnes si opět dáme rybu. Bude sladkovodní a grilovaná na roštu. Do alobalu můžete vložit i pstruha a upéct ho, ale velmi dobrý je takto upečený i kapr se zeleninou.

  • 20. květen 202006:00

    Lívance s tvarohem a ovocem

    Zlákalo mě pořídit si pár lahviček s ochucenými za studena lisovanými oleji, protože jsou nesmírně zdravé a v pár kapkách je i spousta chuti.

  • 19. květen 202006:00

    Šťáva z bezových květů

    Někdy touto dobou se postupně ve všech koutech Vysočiny začínají otevírat velké hlavice květů bezu černého.

  • 18. květen 202006:00

    Špekáčky na pivu

    Jednoduché jídlo z dobrých ingrediencí? Tak rozhodně působí recept od Jaroslava Havla, autora domácí kuchařky ze Štoků. 

  • 15. květen 202006:00

    Grilovaný telecí rump steak

    Grand restaurant festival nám umožňuje díky degustačním menu ochutnat jídla, ke kterým se běžně nedostaneme. Určitě to stojí za vyzkoušení! Jedním z chodů v restaur...

  • 14. květen 202006:00

    Kedlubnová polévka

    Také si u vás doma strávníci vymýšlejí? Jeden nechce to, druhý ono, a člověk musí přemýšlet, co uvařit, aby chutnalo všem.

  • 13. květen 202006:00

    Bezlepkový mrkvový koláč

    Každý rok se touto dobou mluví o hubnutí do plavek. Nevím jak vám, ale mně se to příliš nedaří.

  • 12. květen 202006:00

    Vepřové koleno

    Vepřové koleno je poněkud tučnější jídlo, které si rádi dáváme v restauraci, na oslavách, rautech, zkrátka všude, kde nám je připraví někdo jiný.

Stránky

O pořadu

V kuchyni  (ilustr. obr.) | foto: Fotobanka stock.xchng

Recepty

Každý všední den v 9:30 a v 15:30 hodin pro vás máme zajímavé recepty. Snažíme se posluchače inspirovat pokrmy, které zvládne připravit každý, pokrmy z běžně dostup...

Délka pořadu: 2 minuty
Více o pořadu
Čas vysílání
po-pá 9:30 a 14:20Vysočina

Rádio Retro

Další pořady

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Oldies jako na dlani

    Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.

  • Sousedé

    Česko-německý magazín pro německou menšinu v Čechách.

  • Noc s českými písničkami

    Každou noc hodina hezkých českých, občas i slovenských, melodií.