Nejnovější

  • 21. leden 202006:00

    Naložená červená cibule

    Poslední dobou mám pocit, že není větší dobroty než obyčejný chleba se sádlem nebo se škvarky nebo se škvarkovou pomazánkou.

  • 20. leden 202006:00

    Rychlovka z chleba, vajíček a česneku

    Dnes mám pro vás výborný tip, který můžeme využít jako jakékoli jídlo během dne – snídani, oběd, i večeři – záleží, kdy máte chuť vběhnout do kuchyně a pustit se do vaření.

  • 17. leden 202006:00

    Špagety s česnekem

    V lednu potřebujeme obrnit proti nachlazení, útočícím virózám nebo chřipkám. Velkým pomocníkem je přitom česnek, kterému se trochu nadneseně přezdívá přírodní antibiotikum.

  • 16. leden 202006:00

    Pošírovaná hruška se zmrzlinou a šlehačkou

    Dnes si zkusíme vykouzlit exkluzivní dezert, za který se nemusí stydět žádný domácí kuchař. Nebudeme nic vařit, jen zkombinujeme několik věcí dohromady.

  • 15. leden 202006:00

    Vídeňský knedlík

    Nedávno jsme míchali dvě přílohy dohromady, dnes si dáme tip na jednu přílohu, zato pořádně vydatnou.

  • 14. leden 202006:00

    Placky z brambor a zelí

    Kysané zelí je to nejlepší, co si můžeme v zimě dát – tolik vitamínů snad jinde nenajdeme. Co když vám ale samotné příliš nechutná?

  • 13. leden 202006:00

    Vařené hovězí péro

    Řezník musí maso znát dokonale a pojmenovat každou část bouraného zvířete – to jsem zjistila při rozhovoru s řezníky bratry Stejskalovými z Chotěboře.

  • 10. leden 202006:00

    Králičí roláda s lanýži

    Vždycky před víkendem pomýšlím na složitější jídlo, protože například nedělní tabule si zaslouží být pěkně upravená s pořádnou dobrotou na talíři.

  • 8. leden 202006:00

    Sicilská rybí tomatová polévka

    Polévka je grunt a klidně nemusí být typicky česká. Zevnitř nás zahřeje i polévka, kterou si dávají na jihu Itálie.

  • 7. leden 202006:00

    Grenadýr marš

    O jídle, na které jsem narazila o víkendu poprvé v životě, jste už určitě slyšeli. Zato já jsem nevěřícně vykulila oči – cože?

Stránky

O pořadu

V kuchyni  (ilustr. obr.) | foto: Fotobanka stock.xchng

Recepty

Každý všední den v 9:30 a v 15:30 hodin pro vás máme zajímavé recepty. Snažíme se posluchače inspirovat pokrmy, které zvládne připravit každý, pokrmy z běžně dostup...

Délka pořadu: 2 minuty
Více o pořadu
Čas vysílání
po-pá 9:30 a 14:20Vysočina

Další pořady

  • Dechovky pro Vysočinu

    Chcete poslat oblíbenou písničku svým blízkým, přátelům a známým? Pořad Dechovky z Vysočiny je vyhrazen hudebnímu žánru dechovka (případně folklor).

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Výlety

    Průvodce po nejzajímavějších místech Čech, Moravy a Slezska.

  • Zprávy

    Každou hodinu vám přinášíme čerstvé zprávy. Relaci vysíláme vždy v celou hodinu. Zpravodajský maraton ráno doplňujeme krátkým přehledem vždy v půl.