Nejnovější

  • Dvoubarevné zdobení na řezy a dorty | foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    15. leden 2021

    Dvoubarevné zdobení na řezy a dorty

    Na koláč, řezy nebo na dort se vždycky hodí chutná ozdoba v podobě krému. Ať už si zvolíte korpus jakýkoli, mám pro vás tip na dvoubarevné ozdobení vašeho moučníku.

  • Bramborová pomazánka,  ilustrační foto | foto: Stanislava Brádlová, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    14. leden 2021

    Bramborová pomazánka

    Vařené brambory jsou nekonečným zdrojem základu pro další pokrmy. Přesvědčuji se o tom dnes a denně, protože u nás v rodině jsou brambory velice oblíbené. 

  • Jablečný koláč,  ilustrační foto | foto: Naďa Čvančarová, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    13. leden 2021

    Jablečný koláč s pudinkem

    Protože se mi na kuchyňském stole pomaličku scvrkává posledních pár jablek, a do štrůdlu se mi už po desáté za sebou nechce, moc se mi hodí tip od Veroniky Doškové.

  • Rissoto,  ilustrační foto | foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    12. leden 2021

    Zapečené rizoto s kuřecím masem

    Pod pojmem rizoto s někteří představíme nevzhlednou hmotu ze školních jídelen, jiní pravou italskou lahůdku, která s má s tím prvním jen pramálo společného.

  • Italská polévka minestrone | foto: Dagmar Heřtová, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    11. leden 2021

    Polévka minestrone

    Polévky jsou pro zimní období nezbytné, potřebujeme pořádný základ do žaludku a taky zahřát.

  • Kokosové řezy | foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    8. leden 2021

    Kokosové řezy

    Jsou z výborného těsta, chutnají po kokosu a uprostřed je ovocná vrstva z džemu, který máme rádi.

  • Hovězí maso,  ilustrační foto | foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    7. leden 2021

    Hovězí na česneku

    Člověk se pořád učí. Například včera jsem se dozvěděla, že vitamín D, který nám velmi chybí, pomáhá nám s imunitou i s bojem proti depresím, je mimo jiné v hovězím mase!

  • Pošírovaná hruška s čokoládou a zmrzlinou | foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    6. leden 2021

    Pošírovaná hruška se zmrzlinou a šlehačkou

    Dnes si zkusíme vykouzlit exkluzivní dezert, za který se nemusí stydět žádný domácí kuchař. Nebudeme nic vařit, jen zkombinujeme několik věcí dohromady.

  • Děti v kuchyni: žampionová polévka | foto: Ivana Šuláková, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    5. leden 2021

    Žampionová polévka se zázvorem

    V lednu by v našem jídelníčku neměl chybět zázvor. Určitě už dávno víte, že nám pomáhá s obranyschopností v boji proti virům a baktériím.

  • Kuřecí nudličky,  ilustrační foto | foto: Naďa Čvančarová, Český rozhlas
    Jídlo
    Jídlo
    4. leden 2021

    Kuřecí nudličky s kuskusem

    Jestli už jste dojedli všechny zbytky z Vánoc a máte pocit, že je načase začít jíst trochu dietněji, vyzkoušejte kuřecí nudličky s kuskusem. 

Stránky

O pořadu

V kuchyni  (ilustr. obr.) | foto: Fotobanka stock.xchng

Recepty

Každý všední den v 9:30 a v 15:30 hodin pro vás máme zajímavé recepty. Snažíme se posluchače inspirovat pokrmy, které zvládne připravit každý, pokrmy z běžně dostup...

Délka pořadu: 2 minuty
Více o pořadu
Čas vysílání
po-pá 9:30 a 14:20Vysočina

Další pořady

  • Pochoutkový rok

    Kulinární průvodce pro všechny milovníky jídla. V rámci pořadu vyhlašujeme soutěž Pochoutkový rok o váš nejlepší recept. Vítěz získá vybavení do kuchyně za 100 000 Kč.

  • Zprávy

    Každou hodinu vám přinášíme čerstvé zprávy. Relaci vysíláme vždy v celou hodinu. Zpravodajský maraton ráno doplňujeme krátkým přehledem vždy v půl.

  • Vánoce ve Slunečné

    Vánoční povídání s herci z oblíbeného televizního seriálu Slunečná.

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.