Případní výtržníci pod dohledem. Na jihlavském zimním stadionu jsou nové kamery

5. září 2021 06:00

Sportovní výtržníci to budou mít na zimním stadionu v Jihlavě o něco těžší. Halu totiž nově snímá moderní kamerový systém.

Téměř každou sezonou platila hokejová Dukla Jihlava pokutu za zdokumentované nevhodné chování části hostujících či domácích diváků. Na větší bezpečnost budou na stadionech podle rozhodnutí Českého svazu ledního hokeje dohlížet nové bezpečnostní kamery.

Ty v jihlavské CZ Loko Aréně mají vysoké rozlišení během a zápasů monitorují celé hlediště. „Tady vidíme, jak tam nějaký člověk jde a jak se někteří hráči připravují na nástup na led. Je vidět, že jsme celkem schopni rozeznat detaily toho člověka,“ říká jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Dýmovnice

Nové kamery na stadionu zabírají celé hlediště. Rozlišení obrazu je tak veliké, že je obsluha schopné rozeznat tvář případného výtržníka. „Měli jsme tu dýmovnici v jednom zápase. Viděli jsme, kdo tu dýmovnici hodil.“

Na stadionu ke starému kamerovému systému přibyly čtyři nové kamery. „Bohužel taková je doba, bylo by lepší, kdyby se všichni fanoušci chovali přiměřeně a ty kluby by nemusely mít takové vybavení.“

Klub uchovává záznamy sedm dnů a na vyžádání je poskytuje policii.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související