Přibyslav a další obce zřejmě přijdou o možnost umístit psa do dvou nejbližších útulků

6. červen 2023

Přibyslavské technické služby řeší, kam budou v budoucnu umisťovat opuštěné psy. Doposud měly dvě možnosti - útulek v Polné a útulek Mírovka u Havlíčkova Brodu. Brzy ale zřejmě nebude ani jedna.

V Polné kvůli vznikající zástavbě už kynologové nemůžou přijmout větší psy. „Provést velkého psa přes stavbu je problém. To prostě nejde. Malého psa dáte do přepravky a odnesete ho,“ vysvětluje majitel polenského útulku Jiří Dvořák.

Havlíčkův Brod chce služby útulku Mírovka přemístit na veterinární kliniku na Žižkově ulici a bude sloužit jen psům z okresního města. Slibuje si od toho úsporu. Stěhování mělo proběhnout už v květnu, teď se ale termín posouvá na září z důvodu stavebního řízení, které probíhá v tuto chvíli.

Pokud tedy záměr havlíčkobrodské radnice projde, znamená to pro Přibyslav i další okolní obce, že si budou muset najít útulek pro odchycené psi bez majitelů jinde.

To je ale podle vedoucí Odboru technických služeb Hany Mikulincové problém, protože zatoulaného psa ve městě dočasně pohlídají, ale psa, který prokazatelně nemá majitele či se o něj už nikdo starat nechce, musí někam umístit.

Spustit audio