Při svatbě venku mějte vždy v záloze i mokrou variantu

12. květen 2016
Dobré odpoledne

Nejvíce svateb je v letních měsících a úplně nejvíc sňatků připadá na červen. Pokud jsou ve vaší rodině přípravy na veselku v plném proudu, tak se vám určitě budou hodit rady od svatební koordinátorky Elišky Hoblové ze salonu Svatba, jak má být.

Svatební oznámení posílejte nejpozději měsíc před termínem svatby. Ideální ale je, když ho pošlete osm týdnů předem. Místo, datum a další náležitosti můžete kromě svatebního oznámení umístit taky na svatební web.

Svatební web je celková prezentace svatby

„Budoucí novomanželé na něm zveřejňují veškeré termíny, kde a kdy se svatebčané potkají, v kolik hodin bude obřad, zasedací pořádek, všechny informace o svatební hostině. Zajímavé je, že se na webu uvádí seznam svatebních darů, kde si svatebčané můžou rozebrat dary, které budou chtít věnovat. I když dnes se už většinou jedná o finanční obnosy,“ vysvětluje Eliška Hoblová.

Úkoly nedelegujte na rodinu

„Nevěsta si většinou myslí, že když deleguje úkoly na členy své rodiny, tak svatba proběhne hladce. Ti si to ale vůbec neužijí a nemají s tím zkušenosti. Takže jsou ve stresu a podle toho vypadá i celá organizace,“ upozorňuje svatební koordinátorka.

Pokud máte svatbu venku, připravte si i mokrou variantu

Další chybou při organizaci svatby je to, že lidé nemají v záloze variantu s deštivým počasím. Když plánujete obřad venku, vždy mějte v záloze i variantu pod střechou. Určitě se to vyplatí. Využít můžete služeb koordinátora svatby, který zajistí nejobtížnější části organizace. Středně velká svatba na klíč od agentury pro 50 až 60 hostů vyjde na 100 až 150 tisíc.

Nepodceňujte výběr restaurace

Dejte si schůzku s kuchařem, který bude na svatbu připravovat jídlo. „Určitě si udělejte ochutnávku všeho, co se bude na svatbě podávat. S tím, že kuchař zaručí, že toto se bude opravdu podávat. To je potřeba ohlídat stoprocentně,“ doporučuje Eliška Hoblová.

Spustit audio