Přestavba chátrajícího hotelu Klusáček v Přibyslavi na byty by mohla letos začít

24. duben 2013

Nový majitel chátrajícího bývalého hotelu Klusáček v centru Přibyslavi plánuje letos začít s jeho přestavbou. Přibyslavský podnikatel Tomáš Tecl chce vysloužilý hotel přestavět na byty a pokračovat tak v projektu předchozího vlastníka, kterým byla havlíčkobrodská společnost Chládek a Tintěra.

„Z toho domu budou byty, které jsou podle projektu. Myslím si, že v Přibyslavi je nedostatek bytů, a proto jsme se rozhodli, že tam nějaké uděláme. Mělo by tam být kolem sedmnácti bytů, které bychom chtěli pronajímat. Jedním z důvodů ke koupi bylo i to, že se třeba i nějakým způsobem zvelebí naše náměstí,“ řekl Tecl.

Ještě letos v létě by se ale do chátrající hrubé stavby měli pustit řemeslníci a začít pracovat na základních věcech, jako je například přívod vody nebo elektřiny.

Kdy budou byty k dispozici pro případné nájemce, to zatím nový majitel neví. Zájem o ně by však být mohl – na přibyslavské radnici dlouhodobě evidují několik desítek zájemců o byty.

Právě vizí nájemních bytů se plány nového investora odlišují od cesty, kterou zvolila havlíčkobrodská firma.

Ta nejprve oslovila místní obyvatele například letáky na radnici s nabídkou bytů, které by si lidé předplatili, firma by je postavila a dle jejich přání vybavila. Její marketingový průzkum měl ale nulovou odezvu, proto plány oddalovala.

Spustit audio