Před vzdělávacím centrem v jihlavské ZOO se stojí pomyslná fronta

13. leden 2019

Některé děti možná nemají rády školu. Dostanou-li se ale do vzdělávacího centra jihlavské ZOO PodpoVRCH, většinou odcházejí nadšené.

O jejich pozornost pečuje mimo jiné Pavla Jarošová.

„Jako matikářce mi děti za vyučovací hodinu nikdy nepoděkovaly, tady mi děkuje většina z nich. To mě na té práci baví, že cítím pozitivní zpětnou vazbu,“ říká Pavla Jarošová, vedoucí vzdělávacího centra v jihlavské ZOO.

Začala v ní pracovat rok před tím, než centrum PodpoVRCH vzniklo a jeho dostavbu považuje za splněný sen. Společně se třemi kolegyněmi proškolily už zhruba 70 tisíc dětí.

ZOO Jihlava, vzdělávací oddělení PodpoVRCH
ZOO Jihlava, vzdělávací oddělení PodpoVRCH

Učitelky ze školek a škol volají do vzdělávacího centra jihlavské ZOO nepřetržitě a vybírají z nabídky zhruba třiceti vzdělávacích programů. Kroužky, které dámy z CEVka - jak se v ZOO vzdělávacímu centru říká - vedou, jsou většinou beznadějně obsazené a na místo čekají zájemci třeba dva roky.

Letní tábory

„Děláme letní tábory, které mají úspěch. Loni byla zaplněná přes internet místa za jednu minutu a dvacet vteřin. Je to bitva. Dalších asi 500 zájemců bylo v pořadníku,“ usmívá se Pavla.

Více v přiloženém audiu.

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.