Před šesti lety vyhasnul život Karla Svobody

28. leden 2013
Odpolední evergreeny

„Karel Svoboda byl pro mě fantastický skladatel, ještě předtím, než jsem měl tu čest poznat ho osobně“ přiznal ve Speciálu Odpoledních evergreenů zpěvák Pavel Vítek. „To, co uměl s notami on, to si myslím, že zatím nikdo v téhle zemi, v oblasti populární hudby, nedokázal“.

Nejvydařenější píseň z dílny Karla Svobody jste vybírali i vy, naši posluchači. Jana poslala SMS: „Je těžké říct, která je nejhezčí. Všechny jsou krásné a každá jiná, ať už „Jdi za štěstím“ nebo „Lady Carneval“.

Petr Chytil z Jihlavy správně doplnil (dokonce zazpíval) text písně „Lásko má já stůňu“ v podání Heleny Vondráčkové a vyhrál 2 CD Waldemara Matušky.

Další SMS poslala Jitka: „Vybrat jednu z NEJ... písniček Karla Svobody podle mě nejde, jedna je hezčí, než druhá a nerada bych jednou písničkou urazila ty ostatní“.

Na Karla Svobodu vzpomínala i Evergreen Lady Naďa Urbánková – více v záznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.