Pondělí: Jak jsem se učil(a) vařit a péct?

27. červen 2016

Jak pak je to s vaším kuchařským umem a jak jste v kuchyni šikovní a obratní? A co vaše kuchařské začátky? Kdo by neměl vzpomínky na to, jak to prostě někdy nevyšlo a většinou, když čekal návštěvu třeba na večeři, že?

Někdo dělá to a ten zas tohle, ale myslím, že všichni určitě rádi jíme a s jídlem je také spojena samozřejmě jeho příprava. A meze? Ty se určitě nekladou... Spíš je to o našem zdraví, chutích a také umu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.