Podnikatelem roku na Vysočině je Jiří Štefl

22. únor 2024 06:30

Vysočina zná svého regionálního podnikatele roku 2023. Je jím Jiří Štefl. Rozhodla o tom odborná komise.

Jiří Štefl je generální ředitel jihlavské firmy Optokon. Společnost se zabývá výrobou prvků vláknové optiky a její technologie využívají i telekomunikační operátoři nebo armáda - a to nejen ta česká ale i zahraniční v rámci NATO.

Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, Jiří Štefl, majitel společnosti OPTOKON, a.s. a držitel titulu EY Podnikatel roku 2023 Kraje Vysočina, Petra Přibylová, partnerka oddělení auditu EY Česká republika

Jiří Štefl začal podnikat s firmou Optokon v roce 1991. Od té doby se z Jihlavy rozrostla do Pelhřimova, Malajsie či Turecka a má celkem kolem 250 zaměstnanců. Teď navíc čeká společnost další růst a zhruba dalších 20 pracovníků shání.

Na Vysočině se podnikatel roku vyhlašoval po sedmé. Loni vyhráli manželé Tomáš a Simona Vojtěchovi s firmou Fexipal. Celkově má ale soutěž mnohem delší tradici. Celorepublikově se ocenění předává od roku 2000 a vzniklo v roce 1986 v USA.

Regionální vítěze soutěže teď čeká celorepublikové kolo. To bude 6. března na pražském Žofíně. Celostátní vítěz pak pojede Českou republiku reprezentovat jako jeden ze šedesáti národních vítězů do Monte Carla. Tam už jde o celosvětové finále.

Spustit audio