Píšťalku i stopky od táty pořád mám, svěřil se trenér hokejové reprezentace do dvaceti let Patrik Augusta

29. leden 2024

Patrik Augusta je rodák z Jihlavy, který s hokejem začínal v týmu HC Dukla Jihlava. Dnes už bývalý hokejový útočník je od 7. července 2023 oficiálně trenérem české hokejové dvacítky, která v roce 2023 skončila na druhém místě v rámci mistrovství a z letošního MS juniorů si přivezla bronz.

Otcem Patrika Augusty je známý hokejový útočník, trenér Josef Augusta, který jako hráč získal s týmem Dukla Jihlava osmkrát titul mistra republiky, jako trenér dovedl k titulu Jihlavu a Olomouc a s reprezentačním celkem pak získal dvě zlaté medaile jako hlavní kouč a jednu jako asistent trenéra.

„Já na něj vzpomínám velice často, protože jsme si vytvořili během těch společných let vztah nejenom jako táta a syn, ale jako velice dobří kamarádi. Mohl jsem k němu být otevřený s čímkoliv, cokoliv jsem řešil ve svém životě, ať už to bylo hokejové nebo hokejové. Takže samozřejmě mi chybí. Ale takový je život a jsem hrozně rád, že jsem ho měl,“ vzpomíná na svého otce Patrik Augusta.

Když se Patrik Augusta jako junior rozhodl, že půjde ve šlépějích svého otce, tak od něj dostal píšťalku a stopky. „Píšťalku a stopky mám doteďka. Stopky používám při tréninku, protože světe div se, jsou sice starší, ale mají funkce, které dneska už nové stopky nemají. A píšťalkou jsem odkoučoval poslední tři zápasy na mistrovství světa v kapse, takže i takové malé věci mám jako vzpomínky na něj,“ svěřil se trenér hokejové dvacítky.

Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio