Páteční Noční Linka: Stopaři versus řidiči

28. srpen 2020

Stopovali jste někdy? Projeli jste stopem kus světa? A vy, řidiči, nebojíte se zastavit stopaři? Nebo jste vyzkoušeli tzv. spolujízdu?

Autostop je velice zajímavý fenomén. Je to způsob, jak cestovat velmi levně, relativně rychle, ale také zábavně a dobrodružně při poznávání zajímavých lidí a míst. Mnohem větší oblibě se ale v dnešní době těší tak zvaná spolujízda. Je to v podstatě autostop. Rozdíl oproti klasickému mávání rukou na projíždějící auta je v tom, že společné cestování probíhá po předchozí domluvě přes internet. Stačí se zaregistrovat na některý ze zprostředkovatelských portálů a v případě potřeby kontaktovat někoho, kdo má v autě volno. Proč někdo vezme úplně cizího člověka s báglem k sobě do auta? Část řidičů takto vrací nastopované kilometry z dřívějška, někdo si chce povídat, nebo mu třeba stopař někoho připomíná. Jaké zkušenosti se stopováním a stopaři, nebo spolujízdou, máte právě Vy?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.