Páteční Noční linka: Jak hospodařit s jídlem?
Vyhodíte prošlé jídlo nebo ho sníte, i když už má trvanlivost dávno za zenitem? Vykrajujete nahnilá jablka? Kupujete jídlo podle letákových akcí? Stihnete to pak všechno ujíst? Vaříte podle toho, co máte doma nebo nakupujete podle naplánovaného jídelníčku? Nakupujete do zásoby, máte plnou komoru i mrazák, a nebo si chodíte každý den pro to, co rovnou sníte? Víte, že do kontejnerů pro potraviny chodí i ti, kteří na ně mají peníze? Co si o tom myslíte?
Jednadvacáté století přineslo lepší životní úroveň. Jenže často pak vše ani nestihneme sníst a jídlo vyhazujeme. Určitě častěji, než tomu bylo třeba před čtyřiceti lety.
Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Jitka Lukešová.
Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz, případně využijte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.