Oprava silnice 602 ve Velkém Meziříčí začne v květnu, objízdná trasa povede po D1

25. duben 2014

Velká oprava páteřního tahu Velkým Meziříčím začne v květnu. Městu ještě chybí definitivní písemné povolení od státu objíždět silnici číslo 602 přes dálnici D1. Pro řidiče osobních i nákladních aut pak bude zdarma. Zákaz vjezdu ale bude stále platit pro vozidla jedoucí do osmdesáti kilometrů v hodině.

„Objízdná trasa po dálnici D1 je v rámci uzavírky bez poplatku, ale ti, co mají vozidla jedoucí méně než osmdesát, tam nesmí. Aby nebyla představa, že tam pojede někdo s traktorem a vlekem s bramborami,“ upozorňuje dopravní komisař Zbyněk Augustin.

Oprava silnice v ulicích Sokolovská a Karlov začne přesně v pondělí 19. května. Jde o velmi frekventovaný úsek, proto dostane nový a tichý povrch z gumoasfaltu.

„Zrnitost, kterou bychom tu chtěli použít, tak se bavíme řádově o šest až osm decibelů. Je to snížení o 10 až 15 procent, které by byly oproti normálnímu povrchu. Při intenzitě, která tu je ve městě, si myslím, že si to město rozhodně zaslouží,“ je přesvědčen náměstek hejtmana Kraje Vysočina z ČSSD Libor Joukl.

Opravy potrvají do konce října. Na webových stránkách města vznikne speciální web k aktuální dopravní situaci ve městě.

Spustit audio