Obyvatelé Pelhřimova mají strach z průtahů oprav silnice u nemocnice

13. listopad 2012
Zprávy z

Podle vedení města probíhají opravy na ulici Slovanského bratrství směrem od Jihlavy pomaleji, než by měly. Zhotovitel stavby například posunul termín plánovaného asfaltování povrchu o týden a je zcela závislý na rozmarech počasí.

Hotovo by mělo být do konce listopadu a zhotovitel - Pražské silniční a vodohospodářské stavby slibuje, že termín dodrží. "Koncem měsíce bude stavba zprůjezdněná. Nemůžu říct, že by nám počasí zatím nepřálo," říká vedoucí provozu Jiří Mezera. Strachem z nedodržení dohody se ale netají místostarosta Tomáš Dufek. Zdůrazňuje, že velký problém by měli řidiči na objízdných trasách a také obyvatelé dotčených ulic Křemešnická, Dobiášova a Čajkovského. "Mám obavy z toho, že objížďka vede úzkými ulicemi. Pokud je zasype sníh, tak ho budeme muset na vlastní náklady odklízet. To se značně prodraží, o dalších komplikacích nemluvě."

Stavebníci silnici zúžili, lidé se bojí zácp při odbočování do nemocnice

Konce oprav se nemůže dočkat ani vedoucí provozně-technického oddělení pelhřimovské nemocnice Tomáš Koubek. "Uvědomte si, že tato stavba omezuje oba vjezdy od Jihlavy. Areál nemocnice je přeplněný auty, prakticky se tudy už nedá projet. Je to pro nás obrovská komplikace a taky máme pocit, že se stavba hrozně protahuje. Přejeme si, aby už to bylo opět v provozu." Další výtky, které se z technického oddělení pelhřimovské nemocnice ozývají, se týkají celkového zúžení silnice. Připomínku se jim podařilo zahrnout do projetku, na straně u výjezdu z nemocnice proto vznikají místo parkovacích stání zelené ostrůvky.

Asfaltování povrchů se o týden odkládá
Spustit audio